fredag 7. mai 2010

Salta 05. til 07. mai

For å komme oss til Salta fra San Rafael, måtte vi ta bussen først til Mendoza. Det er enkelt, i Argentina, å finne frem til riktige destinasjoner, tider og hvilke selskaper som kjører dit man vil. Alle busser som ikke er bybusser, har kontor og går fra omnibuss-terminalen. Vi bestilte billetter videre til Salta etter vi ankom San Rafael. Fra San Rafael til Mendoza kjørte selskapet Iselin, og bussen var en dobbeldekker med lik komfort som Semi-cama. Fra Mendoza til Salta ble det en klasse 3 (Semi-cama) gjennom selskapet Andesmar. Da vi bestilte trodde vi Semi-cama var det vi hadde fra Buenos Aires til San Rafael, men det var én klasse over. Selv om komforten var dårligere enn den 13 timers lange bussturen til San Rafael, gikk det greit med den 16 timers lange bussturen med klasse 3. Likevel vil vi anbefale å ta en bedre klasse. Klasse 2 (Cama-Ejecutivo) har bredere og dypere seter, og kan lenes lengre tilbake. Vi hadde hørt at veien fra Mendoza til Salta var dårlig, men vi merket ikke noe av det. Bussen vår hadde ingen store forsinkelser, og måtte heller ikke kjøre noen omveier.

Vi hadde funnet et billig hostell på nett som vi gikk til da vi ankom Salta. Sentrum ligger kun 800 meter unna bussterminalen. Det hostellet vi hadde tenkt å legge oss inn på hadde ingen ledige private dobbeltrom, så vi gikk noen kvartaler lenger opp til Hostel Oculta. Bortsett fra det skumle navnet, og de sære bildene som henger på veggen, er hostellet helt greit, og dessuten ganske rimelig. Oculta betyr bare "skjult" på spansk, men siden det ikke var skjult er det et litt sært navn. Vi betalte 90 peso per døgn for oss begge. Dersom man ligger på delt åttemannsrom, kan man få rom for ned mot 30 peso per person i Salta. Sentrum av Salta består av hosteller, restauranter, bilutleiefirmaer, kjøpesentre, og noen store katolske kirker. Det er ikke noe problem å finne hosteller her. Salta er en koselig by. Det er mange kjøpesentre for shopping og mange gode restauranter.

Vi hadde kun én hel dag i Salta, så vi leide en bil og kjørte ned til Cafayate. Vi leide en ganske ny Golf for 245 peso fra utleiefirmaet Anta. Vi brukte 90 peso på bensin på en reise på 360 km. Fjellandskapet før man kommer til Cafayate og et besøk på en bodega (vingård) nær Cafayate anbefales. Vi besøkte vingården som blant annet produserer Don David og Elementos.

Vi tenkte å ta taubanen opp til en fjelltopp på morgenen før vi skulle dra videre. Fra toppen skal det være en god utsikt over byen Salta, men siden det regnet og var tåkete droppet vi det.

Senere på dagen reiste vi fra Salta til Bolivia med fly. Flyplassen ligger kun 15 minutter unna med drosje, som koster cirka 23 peso. Flyplassen i Salta er til tross for 500 000 innbyggere, veldig liten. Man trenger ikke å møte opp to timer før som flyselskapene anbefaler. Flyet vi tar til Santa Cruz, er det eneste internasjonale flyet på denne tiden, og vi tror innenriksfly kun har tildelt to gater. De åpner ikke imigrasjons-sjekkingen før én time før avgang uansett.

1 kommentar:

  1. Interessant å lese det dere skriver, vi følger spent med videre. Trønderbladet ønsker å komme i kontakt med gauldalinger som feirer 17 mai i utlandet. Det sto som overskrift: "Gauldalinger i utlandet søkes. Videre sto det: Gi oss et tips gjerne via E-post: tronderbladet@tronderbladet.no

    Klem fra
    Mamma og pappa

    SvarSlett