torsdag 20. mai 2010

Selgere

En artig ting med Sør-Amerika er selgere som roper. Ikke de som står på gaten i boder, men de som går eller sykler rundt med vesker eller stativ med varer. Måte de roper på er veldig særegent. Det begynner i et lavt toneleie og går høyere mot slutten. Noen ganger kan man høre hva de roper, for eksempel "Helado" (is). De synger det på en måte fra dypt til lyst med en lang "o" til slutt. Noen selgere igjen har ropt seg hese eller de gidder ikke å si ordet tydelig, og det har jo ikke så mye å si, tydeligvis, bare toneleiet blir det samme. Det er jo ikke noe rart de blir hese eller lei av å rope ordet tydelig når de roper hele dagen.

Det er ofte man hører de når man ligger i sengen om morgenen. Nesten som å høre en hane. En annen "artig" selgermåte er de som kjører rundt med bil med en ropert på taket. Blir jo nesten som isbilen, bare med veldig hurtig prating om alle varer han selger i stedet. I begynnelsen trodde de det var politiske budskap eller demonstrasjoner, men det er bare selgere.

Siden vi har blitt såpass vant til det, i alle fall David som har vært her siden februar, hadde det vært gøy å se hvordan selger-roping hadde blitt godtatt i Norge. Må prøve å stille seg utenfor blokkene på Moholt og rope "JORBÆÆÆR", "SOKKEEEEEER" eller "ISKREEEEM" eller noe sånt. Det er mulig at enkelte hadde blitt irritert av slik roping på en søndags morgen klokken 0800. Det gjenstår å finne ut å se. Her er det iallefall helt normalt.


Eksempel på en syklende iskremselger

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar